1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 

Λίγα λόγια για τη Λευκογαία

Η Λευκογαία είναι ένας αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού, δημιουργήθηκε από μια ομάδα κατοίκων της Λευκάδας, και αποσκοπεί στην πρακτική διάδοση της ανακύκλωσης στην πηγή με διαχωρισμό των υλικών στο σπίτι, την δουλειά, τον δημόσιο χώρο, . Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η διάδοση των τριών αρχών: Επαναχρησιμοποίηση- Μείωση-Ανακύκλωση.  Η λειτουργία του βασίζεται στις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής αλληλεγγύης και υλοποιεί δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά κοινωνικούς σκοπούς και συλλογικά οφέλη. Φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα πρότυπο κέντρο ανακύκλωσης και ενημέρωσης – εκπαίδευσης στη Λευκάδα, που θα εξυπηρετεί τις αρχές της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης. Τα κέρδη των δραστηριοτήτων του συνεταιρισμού εκ νόμου διατίθενται στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Η ίδρυσή του βασίζεται στο νόμο 4430/16.

  1. . ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ -ΙΔΙΩΤΕΣ

Με το  φορτηγό μας συλλέγουμε από  τον χώρο σας τα παρακάτω ανακυκλώσιμα υλικά : Οικιακές συσκευές, Ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, Λάμπες και Μπαταρίες, , Τηγανέλαια , Πλαστικό , Χαρτί, Αλουμίνιο, Μέταλλα

Δεχόμαστε  αντίστοιχα στην αποθήκη μας, οποιοδήποτε υλικό από τα παραπάνω. Τα ανακυκλώσιμα υλικά πρέπει να είναι διαλεγμένα και διαχωρισμένα από πριν, καθαρά από υπολείμματα και τροφές και τακτοποιούνται από τους ίδιους τους πολίτες στους αντίστοιχους σάκους- κάδους της αποθήκης.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΣΧΟΛΕΙΑ:

Επισκεπτόμαστε κατόπιν συνεννοήσεως ακόμη και με κανονικά δρομολόγια επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία

Παραλαμβάνουμε από τον επαγγελματικό σας χώρο ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτόνια, πλαστικά περιτυλίγματα, συσκευασίες  – πάντα προδιαλεγμένα και καθαρά.

ΕΔΡΑ

Οδός Τσεχλιμπού – Λευκάδα

Καθημερινές 9.00- 14.00 και 18.00-20.00 και κάθε Σάββατο 9.00-14.00.